Näköalapaikalla

Aika jännää. On ensimmäinen kesä kahteentoista vuoteen (jos oikein laskin), kun en ole mukana teatterissa. Viimeiset seitsemän vuotta olen luotsannut ryhmää ohjaajana ja nyt seuraan sivusta, miten homma etenee.

Ja hyvinhän se etenee.

En ole käynyt katsomassa harjoituksia, mutta tiedän kyllä mitä näyttelijöiden ja varsinkin ohjaajan päässä liikkuu. Mielialat vaihtelevat innostuksesta paniikkiin ja epätoivosta onnistumisen riemuun. Odottavan aika ei ole tässä hetkessä kovinkaan pitkä, kun ensi-iltaan on aikaa vajaa viikko.

Huomenna tavataan kesätyöntekijöiden kanssa ja tehdään viime hetken suunnitelmat kahvion ja lipunmyynnin sujuvuuden suhteen. Teatterin viereisellä Nymanin kentällä on tehty muutostöitä. Kenttä on saanut hienon tekonurmipeitteen, eikä siihen enää autolla ajetakaan. Teatterin parkkitilaa on nyt vähemmän. Parkkipaikat sijaitsevat Nymanin kentän ja museoalueen välissä ja tarvittaessa autoja täytyy jättää musiikkiopiston ja liikuntahallin parkkiin. Alue kehittyy ja se vaatii meiltä ja katsojilta hieman kärsivällisyyttä.

Toivoisinkin, että lähialueelta teatteriin saavuttaisi jalkaisin. Pitkä kävelymatka ei ole myöskään esimerkiksi kunnanviraston tai Minimotellin rakennuksen parkista. Omalle parkkialueelle mahtuu kuitenkin autoja kymmenittäin ja invakuljetukset katsomon viereen onnistuu entiseen tapaan, joten ei huolta!

Lipunmyynti tapahtuu teatterin kahviosta ja väliaikatarjoilun voi halutessaan ostaa jo ennakkoon. Ryhmiä tullaan vastaan parkkialueelle, ihan niin kuin ennekin. Vaikka muutoksessa eletään, niin varmaa on se, että tänäkin vuonna teatteri tarjoaa elämyksen, jota ei kannata ohittaa. Eikä kannata ohittaa myöskään Nymanin museoaluetta naapurissa!

Maiju Lassila odottaa jo katsojia teatteriin, ja niin odottaa myös muu teatteriväki. Olette tervetulleet!

Mervi, Tohmajärven Teatteri