Vain sinulle, luottamuksella!

HEI, HEI, HEI!

Nyt on ihan pakko kertoa mitä kaupungissamme tapahtuu. Kuulimme ihan sattumalta, että Lumperi on voittanut lotterissa. Niin – Lumperi. Uskomatonta, mutta totta. Niin se vain on, että joitakin lykästää.

Me siveät ja säädylliset kaupungin tilannetta seuraavat naiset olemme jo kauan paheksuneet sitä meininkiä, mitä torilla vietetään. Eturivissä olemme katsoneet, kun Lumperi kannatuttaa itseään. Ihan kuin joku sheikki. Ihan hyvätahtoinen mieshän se on, mutta olisi se mukava joskus itsekin istahtaa puiston penkille, mutta se on siinä makoilemassa. Istuminen helpottaisi asioiden seuraamista. Jaksaisi pitempään kyylätä. Seurattavaa katuvilinässä riittää.

Puhutaan, että Makkara-Liisalla olisi kaksilahkeinen tai oikeammin setelilahkeinen etsinnässä. Oli virkannut siihen suuntaan eräälle mieshenkilölle, joka sitten puhui siitä tuttavalleni, joka taas välitti viestin minulle. Haikailee yrityksen laajentamista. Siinä olisi lisäraha tarpeen. Eipä silti, niistä Makkara Liisan tuotoksista ollaan montaa mieltä.

Kuulin ihan luotettavalta taholta, että Kourusta olisi aika jättänyt. Siellä olisi rikas leski ilman lohduttajaa. Innostuisikohan kauppaneuvos. Sillä kun ei ole akkaa. Syytä emme ole onnistuneet saamaan selville. Se ei liikoja asioistaan huutele. Sekä kauppaneuvos että Kourun leski ovat niin rikkaita, että ovelle kolkuttajia riittää. Voisin luetella monta ihan nimellä, mutta en nyt hirviä. Mielellään niin rikkaaseen taloon menisi, eikä rahakasan päällä istujan näöllä tai luonteella olisi niin merkitystä. Kahiseva kaunistaa niin luonnetta kuin ulkonäköäkin.

Ettei tulisi väärinkäsitystä, niin naisporukassa ollaan yhtä mieltä siitä, että kauppaneuvos Lundberg on ihan kelpo niin näöltään kuin luonteeltaankin. Niin vankka ja varmasanainen. On siinä miehessä kokoa ja näköä. Kokoa ja uhkeutta on Kourun leskessäkin. Käykää vaikka katsomassa.

Kauppaneuvoksetar! (hmmmmmmmmmmmmmmmmmm) Jos joku saa selville, miten sen miehen asuntoon pääsee pesiytymään, niin ilmoittakaa minulle ensimmäisenä. Tähän mennessä siinä ei ole onnistunut russakkakaan ja niitä täällä piisaa.

Ei mutta nyt täytyy lähteä kuulemaan uusimmat jutut kavereilta. Hulda on päivystänyt koko iltapäivän torilla ja varmaan kuullut yhtä sun toista.

Ei kun kuulolaitteet kohdilleen ja näytelmää seuraamaan!

T. Miina